Afrika

Esstugans Gård


Kontakt


Alexandra Hellström

Jonas Hellström 070-724 88 21

Hem 0582-32 002


Ässtugans Gård 182

697 92 Pålsboda


esstugans@gmail.com

alexandrahellstrom@live.se


Instagram - Mufflonfar

Born2hunt_alexandrahellstrom

hellstromjonas

Afrika

Alexandra och Jonas har varit på två stycken jaktresor till Sydafrika. Här kan du läsa mer om deras upplevelser!


Hittils har det blivit två stycken jaktresor till samma jaktfarm i Sydafrika,Rondeberg Safaris. Första resan var 2011 och den andra resan var 2013. Rondebergs safaris ligger ca 3 h norr om Johannesburg i Limpopo provinsen,närmsta stad var Roedtan. Du kan läsa mer om Rondeberg Safaris på deras hemsida, www.rondebergsafaris.co.za/

 

Vi hade drömt om jaktresor till Afrika under många år. Men slutligen hösten 2010 så bokade vi vår första afrika resa. Det var spännande att få chans att uppleva jakt i afrika samt ta chansen att få se så mycket nya spännande viltslag! Första resan gav en rejäl dos av afrikafeber så att det skulle bli mer resor var självklart!


Nu är nästa Afrika jaktdröm är att få upptäcka Namibia. Vi går i tankar  och planerar att åka dit på jaktresa 2015. Namibia skiljer sig väldigt i terräng samt i viltarter, det är mer ohägnad mark i Namibia samt hägnen är vanligen mycket större där. Personligen spelar inte hägn eller ohägnat en större roll för oss utan det är själva jaktupplevelsen som har störst betydelse.En hel del antiloper som finns i Sydafrika finns inte i Namibia samt en del arter är betydligt dyrare i Namibia än Sydafrika. Några av arterna som lockar där är - oryx,red hartebeest,blue wildebeest,kudu,eland och vårtsvin!


I Sydafrika skedde den mesta jakten i hägn. Men flera av hägnen var så pass stora så att det kändes mer som vildmark. Djuren var ytterst vaksamma och många gånger kunde det vara svårt att komma inom skotthåll och lyckas få bra skottchanser. Så det bjöd på många roliga smygjakter!


Alexandra har sedan sommaren år 2013 en jakt/foto blogg. Där har hon skrivit flera artiklar om jakterna i Sydafrika samt även ett par artiklar där hon tar upp tips inför resa till Afrika. Du hittar bloggen på - www.alexandrahellstrom.com samt det finns även en facebooksida (Borntohunt- Alexandra Hellström) som ständigt uppdateras med text och bilder! Då missar du inte heller några inlägg ifrån bloggen!


Foton nedan tagna av Alexandra & Jonas Hellström