Boende hos oss

Boende i Gårdskapellet

Esstugans Gård


Boendet är modernt utrustat och stod klart för gäster år 2007


Kontakt


Alexandra Hellström

Jonas Hellström 070-724 88 21

Hem 0582-32 002

esstugans@gmail.com


Vägbeskrivning


Från Örebro -


Följ riksväg 51 mot Norrköping. Fyra mil söder om Örebro. Ligger mellan Svennevad och Hjortkvarn. Ligger några minuter efter man passerat Glottra. Fortsätter ca 2km längs riksvägen. Sedan på vänster sida. Infart nummer två i vilthägnet, stor allé samt grindar utmot vägen. Vid vår infart finns även en stor skylt där det står "Esstugans Gård".

 

Från Norrköping -


Följ riksväg 51 mot Örebro. Passera Hjortkvarn men inte Glottra eller Svennevad. Vi bor cirka 8 minuter från Hjortkvarn. Allé samt grindar vid vår infart samt huset ligger på höger sida. Stor och brun gäddskylt vid grinden. Gult hus omgärdat av röda flyglar. 

Aktiviteter på gården

Här hittar du tips om aktiviteter samt utflyktsmål i gårdens närhet.


Här hittar du med mängder av tips ifrån oss på gården på trevliga aktiviteter för familjen samt sevärdheter i området. Det finns en hel del att se och göra i Örebro län!  Shoppingcentrum,äventyrsbad samt mycket mer spännande upplevelser för hela familjen!

Välkomna att bo i vårat Gårdskapell!

Gårdskapellet är ett mycket vackert och gammalt timmerhus, huset är byggt år 1882.  Huset var från början bostadshus samt det innehöll ett kapell därav kallar vi det "Gårdskapellet".Det stod redo för uthyrning år 2007 efter ett par år av rustning och renovering.Huset är modernt utrustad men har en gammaldags stil.


Våren 2016 gjorde vi en upprustning utav Kapellets  fasad. 


Gårdskapellet har två stycken sovrum med två bäddar i varje rum,totalt 6 st bäddar. Huset har modernt utrustat kök med tillgång till diskmaskin,spis,micro,kaffebryggare mm .

 

På övervåningen hittar man ett stort vardagsrum med tv,vhs/dvd, samt massor av böcker,tidningar samt spel för både stora och små. På övervåningen finns också ett stort aktivitetsrum som är mycket uppskattat av barn, där finns pingisbord. Samt massor av leksaker!  Ett fräscht badrum med både dusch och wc.


Vacker utsikt ifrån boendet ut över hägnet. I dammen finns vildänder och på kvällarna kommer dovhjortarna och mufflonfåren  för att släcka törsten.


 

Vi har också en turisthörna i huset, där finns det gott om information om sevärdheter i området och även fina promenadvägar samt badställen uppmärkta på kartor. Vi tipsar också gärna om sevärdheter och aktiviteter. Vi kan anordna viltsafari/fotosafari om intresset finns,bilder från fotosafari finns i vårat bildgalleri. Då finns det goda chanser att se älg och massor av dovhjort samt andra vilt.


 

Inom 2-7 km från gården finns det tre stycken barnvänliga badsjöar med fina stränder. Vid en av sjöarna har vi också en båt som går att låna samt gästfiskekort.Finns även bryggor vid den sjön som man kan meta ifrån. Om man inte vill ta bilen så har vi cyklar som man får låna gratis.


Jakt på gården sker aldrig under sommarperioden. Utan då får djuren njuta av värmen i lugn och ro. Dovhindarna föder kalvar under juni-juli så de får ta det lugnt med sina små!

 

Vad som finns vid boende hos oss

 • Uteplats i trädgården samt grill.
 • Uteplats vid pooldäcket.
 • Vid pooldäcket finns det även vedeldad bastu med dusch. 
 • Husdjur får inte tas med. 
 • Cyklar att låna samt kartor över promenadstigar  och skogsvägar i området.
 • Tv med boxer,dvd & vhs -spelare.
 • Huset har tillgång till WIFI.
 • Bibliotek med massa tidningar,böcker samt sällskapsspel.
 • Lekrum /aktivitetsrum med massor av leksaker samt pingisbord.
 • Turisthörna med massor av nyttig information.
 • Kök med diskmaskin,micro,spis mm.
 • Slutstädning finns att köpa till för 1500 kr (veckoboende).
 • Avern,Sottern,Glottra Sjön är fina och barnvänliga badsjöar inom 2-7 km ifrån oss.
 • Kelvänliga mufflonfår. Vi har ett gäng mufflontackor som är flaskuppfödda som  går att klappa.
 • Hundar finns på gården.
Bed and breakfast

Priser för veckoboende

Vill man hyra huset längre period under lågsäsong?

500 kr per natt/person


Priser vid förfrågan

 

Vi kan ordna rabatterat pris vid förfrågan under lågsäsong.

Då ingår -

Lakan


Boka?

Handdukar

1500 kr slutstädning

0582-32002

Frukost

Diskmaskin finns i boendet.

esstugans@gmail.com

Städning